Newest Perodua Myvi Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN

Newest Perodua Myvi Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN
Other posts you might like

DIY REPAIR YOUR CAR.Diy membaiki kereta anda.: CARA PEMASANGAN - ,biasanya tarik keluar saja radio tu,kalau ketat mungkin dah kene double aspect tape kot,memang masalah nak cabut radio yang dah kene gam ni,saya pernah kene sekali so kene tolak dari belakang perlahan-lahan sampai double facet tu terbuka,proprietor tu kata untuk mengelakan radio dari dicuri,oh satu lagi gunakan satu besi nipis(biasanya ada dlm kotak radio baru)cungkil kiri dan kanan radio sehingga radio longgar ,maka mudah la anda untuk menarik keluar radio tersebut. Semua radio kereta adalah stereo. Bro amik wayar kanan kuning complete tu dan ambil biru belang hitam bermakna tu jadi mono. Jika tuan guna satu speker je dan ambik set kaler je contoh kuning complete dan kuning belang hitam pun dikira mono. X reti sgt bab2 susun ayat. Hehe. Bengkarun said... Salam bro,nak tanya cmne cara pasang double energy m,leh x tunjuk cara2 pasang,klu boleh sertakan dengan foto. Salam.. Sy ada skit nk kngsi cara psang double electricity m,ringkas ja bleh pham kot, kna mula dr participant dlu wyar speaker suma msti kna reduce yg tgal pkai suply 12v, acc, floor ja,, blik pda m, 1 m utk mid 1 ag utk woofer, suma msti kna wiring baru.. Cara wiring mla dri btry 12v 2 cable ke m brasingan, ground dri m bleh truh pda skrew kusyen ja, acc ke wyer far off pda plyer, cara psang pre amp sme cam pasang plyer cme wyer acc pre m je cnect kt wyer remot pda plyer, utk wyer speaker dr m, wyer dr m trus ke speaker ja.. Sy pn x thu ape nma wyer yg cucuk 2,, ia dr plyer ke pre m ccuk je kt cd enter.. Pas 2 output rear dr pre m ke m yg pkai speaker.. Dr supwoofer pre m ke m yg pkai woofer.. Dah siap kna da yg pkar la utk seting.. Lau x pndai bleh rosak pwer m & speaker @ wofer.. Slmat mncoba.. Piece,,, hhuhu. =buka terrible beteri terlebih dahulu sebelum memulakan penyambungan wayar supaya litar pintas tidak berlaku. Gunakan take a look at lamp untuk menguji peralatan elektronik kereta anda kerana arus dari mentol test lamp kadang-kadang boleh melebihi 12volt dan akan merosakan peralatan elektronik yang berhampiran.

Related post of Newest Perodua Myvi Radio Wiring Diagram DIY REPAIR YOUR CAR.Diy Membaiki Kereta Anda.: CARA PEMASANGAN